Feed on
Posts
Comments
unijuul på nye veier - mot Kjelsås

unijuul på nye veier - mot Kjelsås

En tur Nordmarka på langs en høstdag sammen med unijuul, står høyt på lista over sykkelglede. Turen starter ved Grua stasjon og ender på Oslo S, hvor toget fører oss tilbake til start.

Det var litt høstlig kjølig da vi starta på formiddagen, men det går fort over når en sykler sammen med Kjetil. Han holder farta oppe, og det koster å holde følge i motene og tildels på flatene, for en solskinnsyklist som meg.

Tidlig september og sol, får friluftsfolket ut i Marka. Mye folk og mye moro når vi passerer (eller en sjelden gang blir passert). Kjetil på etthjul rager høyt over de fleste, og det går unna, så det er ofte mange utrop og spontane kommentarer underveis. Vi sykler og raster og skravler og svetter, som vanlig (det blir nesten som ‘neste sommer’ med deLillos hvor vi synger de samme gamle sanger om igjen, og med stor glede i meg).

På Kikut var det folksomt, men vørterøl, skolebrød og kaffe er et must. 80 kroner – ja ja det er verdt det!

Kjetil hadde blitt tipsa om en ny løype mellom Hammeren og Kjelsås og da vi var ute av Marka, svingte vi til venstre og sykla og sykla. Ikke langt unna fant Kjetil det fornuftig å spørre om veien. Det viste seg at vi hadde missa på en avkjøring og nå befant oss ganske nær Sandermosen! Tilbake og inn på rett vei. Et nydelig sykkellandskap med utsikt over Maridaldalen og vannet. Ga meg klare minner om Bornholm, og Kjetil fikk et flashback fra en melkesjokolade-reklame. Kanskje det var i den svingen?

Vel over på Kjelsås-siden ble det ganske mye berg- og dalbane, litt mye berg, synes nå jeg. Jeg spant på laveste giret, men Kjetil ga seg ikke og klatra opp alle. Det imponerer! Litt surr i geografien på Kjelsås, men etter å ha spurt igjen, kom vi ned til Akerselva som vi fulgte helt til  Grønland. Masse folk og full fart! Som alltid avsluttes turen på Burger King med bag til togturen. Da stilles den umiddelbare hungeren etter en lang dag på sykkelsetet.

Comments are closed.