Feed on
Posts
Comments

Terrengsykkel

xeed team pro 2010

xeed team pro 2010

Etter høstens uhell i Sønstebygrenda, har jeg vært usikker på åssen det skal bli på skauen med hybriden igjen. Fantasien løper løpsk og mange bilder danner seg på innsida. Dette har forplanta seg til landeveisen, så jeg har måttet gjøre et ‘grep’. Etter noen ukers grubling, styrta jeg inn i de lokale sportsforretningene og kikka på 3 terrengssykler. Diamant Apex T3 og Xeed Team Pro. Omtrent samme utstyr og til syvende og sist lik pris. Jeg er nok midt i mellom 18″ og 16″, men noen 17″ finnes ikke. Diamanten fikk jeg ikke prøvd som 16″, men 18″ virka diger. Xeed 18″ ga samme følelsen, mens 16″ føltes mye mere riktig. Hadde ingen planer om å komme hjem med sykkel til helga, men sånn ble det 😉


Ut og teste sammen med Heidi som for anledningen kjørte Diamant Allnatt mixed cut. Vi fant vel omtrent den verste bakken å starte i, Dvergstenlinna. Her var det nygrusa og vanskelig for oss begge, men Xeeden krabba nok best på mdet føret. Det ble variert tur på 33 km, og jeg fikk en følelse av hva jeg kan bruke den nye til.

Søndag bar det derfor ut med Viggadalen rundt som løype. Langs øståsen Brandbu-Moen-Ringstad-SÅS-Svingen-Søndre Oppdalen-Roa-Kalvsjø-Lunner kirke-Kongevegen-Raknerud-Gammevegen-Helgumsdalen-Bredgaten-Aschimlinna-Fjordsvegen og hjem. 65 km på 3:13 er jeg fornøyd med. Det eneste jeg har å utsette på sykkelen, er at den er ørlitt kort i setet. Kunne ønsket å kunne regulere setet ytterligere noen cm lenger bak. Størrelsen ellers er jeg helt fornøyd med. Tanken om at en dempa sykkel gjør turen sikrere, er jeg overbevist om er riktig. Kan feie over digre høl i veien uten nevneverdige rystelser. 97 km med masse variert terreng, frister til mere av samme slaget, men jeg har ikke glemt landeveisen, den skal rulle neste tur.

Comments are closed.