Feed on
Posts
Comments

Tidlige turer på skauen

Har hatt et par turer på skauen med terrengsykkelen. Det er en ny opplevelse, som lover godt for tida framover. På onsdags ettermiddagen studerte jeg snødybder, og etter nøye overveielse tok jeg sjansen på Hennung-Sønstebygrenda-Einavollen-Åstjern-Hennung. Det var ganske øyeblikkelig skikkelig ‘sug’ i grusveien, men dette var jo en rein rekognogseringstur, så jeg tok det med ro. Nedover Gampedalen fra Beitingstjern var ødelagt av tømmertransport, men det ble jo litt testing av sykkelegenskapene ut av det. Kjørte forbi der jeg velta i september, og jeg fatter og begriper ikke at det kunne skje. Antakelig var farta for stor, de 2 høla i veien for store og jeg for uoppmerksom. Oppover igjen mot Åstjern var det relativt fin vei, men bløt og sugende. En grei gjennomkjøring av en av yndlingsløypene.

Trolsk vårstemning

Trolsk vårstemning

Populær tur hos meg er også Trevatn turen. På lørdag var det utsikter til et lite høl i regnværet, så jeg tok sjansen. Fra Hennung stasjon var det øsregn, men god temp, og før jeg visste av det, var jeg ved Gulsjøen. Da fristet det å komme seg over til Sytjern. Kommet vel opp motene og nedkjøringa til Sytjern begynte gjørma for alvor. Snø rundt overalt, og det hadde vel bare vært snøfritt 5-6 dager på denne ubrøyta veien. Det fortsatte til langt nede i Sandbekkdalen. Matpause på Trevatn og så ut på asfalt mot Rudssvea hvor det gikk ut på grus igjen ned mot Skjelbreia.

Gleden var stor da jeg kom et par km nedover, for da gikk det over til Ottadekke ned mot Eina. Husker vel egentlig den voldsomme grusinga som la grunnlaget for dette i fjor, men nå var det en topp opplevelse, ettersom jeg var ganske tidsmessig akterutseilt på lørdagskvelden. Jeg hadde vurdert å kjøre om Åstjern, ettersom veien dit opp var bedre, men det begynte å bli mørkt, så jeg tok Sønstebygrenda og Gampedalen. Til tross for dårlig vei, gikk det veldig greit oppover. Ankom bilen etter 3 timer i mye gjørme og var stort sett dekket av denne blandingen av jord, grus og vann. Da var det godt å komme hjem til nybakt, hjemmelaget pizza. Mekka av Heidi. Tusen takk!

Turen kan du se  her

Comments are closed.