Feed on
Posts
Comments

Hardangervidda

Endelig klarte vi å finne en dag i ferien som vi kunne ta sjansen på å gjennomføre ‘Årets tur’.
Vi reiste til Rjukan, der jeg er født og oppvokst. På sykkelen opp Villaveien for deretter å sette oss inn i ‘Tyttebæret’ på Krossobanen med kurs for Gvepseborg og Hardangerviddas utkant.

Heidi i luftig natur

Turen gikk innom Bøensåsen hvor vi tok en titt på stedet hvor min families hytte har stått siden 60-tallet. Finn-Tore har satt opp ny hytte, og er en ivrig fjellmann sammen med sin familie.
Etter denne avstikkeren, bar det videre innover forbi Sandvann, Hukebu, Grotte, Strengen og mot Kalhovd. Et flott fjellandskap med kuperte veier. Bratte moter, tilsvarende utfor, og lange flater innover. Opp mot 1100 meter. Vi var heldige med været, og 12-15 grader er greit å sykle i. Ingen vind av betydning. Tok en god pause etter vel 3 mil på Kalhovd Turisthytte. Deretter bar det utfor i 3 mil på hhv flotte. slake grusveier og deretter forrædersk asfalt vei med usynlige kuler i veibanen. Det kunne lett gått galt, men tok det pent og vi brukte nok en halv bremsekloss hver. Nede i Attrå på gamle riksveien mot Rjukan i ytterligere 3 mil. En opplevelse langs Tinnsjøen, inn mot Miland, og etterhvert fikk vi også et skikkelig Gausta-syn som rosinen i pølsa. En super tur, mulig å gjennomføre for mange. Det er bare å hive seg på. Logistikk er ikke noe problem, du starter og kjører i mål på samme sted. 95 kilometer var vår tur.

Comments are closed.